At male og ikke at male

Jeg maler stort set hver dag og hele tiden. Når jeg ikke er igang foranlærredet, kører tankerne altid i min hjerne. Et motiv, en idé, en modsætning der giver liv og vibrere, som inspirerer. En bog, der giver stof til eftertanke. Et bibelvers, der irreterre mig. Et ansigt der danser for mine øjne, med de smukkeste rynker.

Nogle gange går jeg i stå i maleriet, det kan både være teknisk, men også følelsesmæssigt. Det kan drille og gøre mig helt rasende! Så er det godt at gøre noget andet. At gribe efter en ny teknik foreksempel har jeg hen over efteråret givet mig i kast med at lave skulpturer. Det er en anden arbejdsproces og maleriet hviler imens. Det er godt at lade tankerne hvile, at få andre input. Når jeg ikke maler, ser jeg, sanser jeg. Maleriet bliver jo på den måde et udtryk for indtryk.

 

You may also like...